ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняДо кінця анбандлінга міняти керівництво «Нафтогазу» не будуть

До кінця анбандлінга міняти керівництво «Нафтогазу» не будуть

Уряд не має наміру змінювати керівництво «Нафтогазу», поки не завершаться переговори про транзит російського газу через територію України і до завершення процесу анбандлінга компанії

Уряд не має наміру змінювати керівництво «Нафтогазу», поки не завершаться переговори про транзит російського газу через територію України і до завершення процесу анбандлінга компанії.

Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук в інтерв'ю «РБК-Україна».

«Відносно« Нафтогазу »зараз не може бути й мови про будь-які кадрові рішення. У нас йдуть переговори з росіянами. Як мінімум до моменту завершення анбандлінга про це не варто говорити », - сказав Гончарук.

При цьому він підкреслив, що рішення щодо менеджменту компанії приймає її наглядова рада.

«В рамках цих правил уряд виконує роль власника, фактично - акціонера.

Ми повинні говорити, що ми вважаємо за потрібне робити, ми фактично формуємо замовлення », - додав прем'єр.

Він також зазначив, що Кабмін має намір провести конкурси на місця керівників держкомпаній, в яких вони не проводилися до цього.

Про плани уряду змінити керівництво «Нафтогазу» на початку листопада повідомив Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель.

Уряд незадоволений результатами роботи підприємства, зокрема провалом державної стратегії щодо збільшення видобутку природного газу дочірньою компанією «Нафтогазу» «Укргазвидобуванням».

Причинами провалу стратегії в Мінекоенерго вважають неефективне витрачання коштів і відсутність належного контролю за роботою «УГВ» з боку «Нафтогазу».

Новим головою правління компанії може стати Юрій Вітренко, який займає в компанії пост виконавчого директора.

Юрій Вітренко повідомив, що конкретних планів займати цю посаду у нього немає.

 

 
Коментарі (0)