ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійДо кінця року на 260-ти пішохідних переходах міста буде встановлене освітлення

До кінця року на 260-ти пішохідних переходах міста буде встановлене освітлення

До кінця року на 260-ти пішохідних переходах міста буде встановлене освітлення, яке працюватиме у нічний час.

Про це під час презентації проекту освітлення пішохідних переходів та інспекції пілотного об’єкту у Святошинському районі заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Сьогодні ми презентуємо проект встановлення освітлення пішохідних переходів, яке працюватиме у нічний час. І першим освітлення отримав перехід на вулиці Туполєва. Це пілотний проект і я запропонував внести деякі корективи, зокрема, облаштувати підвищений перехід, який змусить водіїв знижувати швидкість. Ця система добре себе зарекомендувала, і вона відповідає сучасним європейським стандартам безпеки пішоходів», – наголосив мер столиці.

Він зазначив, що новий перехід обладнаний лампами, які живляться від сонячних батарей.

«Ця сучасна технологія дозволяє нам зробити освітлення навіть там, де є проблеми з підведенням електромереж», – зауважив Віталій Кличко та підкреслив, що на реалізацію проекту міська влада виділила 20 мільйонів гривень.

«До кінця року освітлення буде на близько 260-ти пішохідних переходах в усіх районах столиці. Це, перш за все, – безпека киян. Бо сьогодні є чимало випадків дорожньо-транспортних пригод, в яких постраждали  пішоходи на нерегульованих пішохідних переходах. І основна причина – недостатнє вуличне освітлення переходів у нічний час», – зауважив Віталій  Кличко.

 
Коментарі (0)