ГоловнаНовини ЖКГПодіїДо кінця року українським пенсіонерам двічі збільшать пенсії - Мінсоцполітики

До кінця року українським пенсіонерам двічі збільшать пенсії - Мінсоцполітики

До кінця 2022 року українським пенсіонерам двічі збільшать пенсії. Збільшиться розмір пенсії за віком для непрацюючих громадян
До кінця 2022 року українським пенсіонерам двічі збільшать пенсії. Збільшиться розмір пенсії за віком для непрацюючих громадян, які досягли 65 років і мають страховий стаж не менше ніж 30 років у жінки та не менше за 35 років у чоловіка.
 
Для непрацюючих осіб влада зробить "дотяжку" – коли зарплата у людини була невисока, а стажу достатньо, але отримує мінімальну виплату. Наприклад, пенсії 2500-2600 грн піднімуть до 3000 грн.
 
Підвищення пенсій зроблять для людей із повним страховим стажем (30/35 років у жінки/чоловіка) та старших за 70 років. Про це розповіла пресслужба Міністерства соціальної політики України.
 
При збільшенні пенсій непрацюючим особам не враховується об'єктивна причина недосягнення страхового стажу в 30-35 років – наприклад, через непередбачену інвалідність. 
 
"Тут питання у нашій розбалансованій солідарній пенсійній системі. Сьогодні виплати таким людям ідуть з держбюджету, адже страхової виплати (пенсії) не вистачає. Проте людям з інвалідністю (особливо 1-ї групи) держава мала би забезпечити соціальний догляд (ідеться про денний догляд, підтримане проживання – догляд вдома, відпочинок для дітей з інвалідністю тощо) та соціальну допомогу у вигляді виплат у розмірі не менше ніж 2100 грн для непрацюючих осіб", – говориться у повідомлення.
 
Це не страхова виплата, а саме допомога, щоби "вижити таким людям у складних життєвих обставинах". 
 
Коментарі (0)