ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаДо кінця року всі київські багатоповерхівки отримають лічильники тепла

До кінця року всі київські багатоповерхівки отримають лічильники тепла

Протягом 2016 року Київенерго планує обладнати приладами обліку тепла всі столичні багатоповерхові будинки і організувати дистанційний збір даних з лічильників. На це передбачено 217 млн ​​грн

 

Київенерго до кінця поточного року обладнає 100% житлових будинків по своїй зоні теплопостачання приладами обліку тепла. На це буде спрямована більша частина інвестиційної програми компанії на 2016 рік по теплопостачанню, затвердженої НКРЕКП в розмірі 217,6 млн грн.

Компанія планує встановити 2570 приладів обліку тепла на вводах житлових будинків, організувати дистанційний збір даних на нових вузлах обліку тепла (2398 од.) І встановлених раніше (1000 од.). Крім того, інвестпрограма передбачає виконання будівельно-монтажних робіт по реконструкції теплових мереж на суму 32,7 млн ​​грн та виконання будівельно-монтажних робіт на теплоджерелах на 20,6 млн грн.

Минулого міжопалювального періоду основні зусилля компанії були спрямовані на те, щоб максимум київських будинків отримали можливість розраховуватися за показаннями будинкових лічильників тепла. Київенерго встановило понад 3 тис. Будинкових вузлів обліку більш ніж на 150 млн грн. Завдяки цьому кияни заощадили понад 270 млн грн в порівнянні з тим, якби вони розраховувалися за нормативами (16,14 грн / кв. М).

Київенерго вже початок щорічну ремонтну кампанію столичного теплового господарства. Інформація про планові ремонти оновлюється на інтерактивній карті, яка доступна за посиланням http://kyivenergo.ua/te-home/repairs на клієнтському сайті КИЇВЕНЕРГО. В цілому програмою ремонтів теплових мереж СОП «Київські теплові мережі» на 2016 рік передбачено виконання аварійних капітальних ремонтів теплових мереж на 51 ділянці загальною протяжністю 7 945,5 м (в однотрубному вимірі). Крім цього, буде відремонтовано 609 котлів на 174-х теплоджерелом. У 33 теплопунктах передбачені капітальні ремонти водоводяних підігрівачів з заміною 186 секцій, а також поточні ремонти на 2 348 теплопунктах.

Найбільший обсяг ремонтних робіт в тепловому господарстві столиці в цьому році буде здійснено в Оболонському, Подільському, Святошинському районах Києва та смт. Коцюбинське.

«У 2016 році пріоритетами стратегії розвитку КИЇВЕНЕРГО є підвищення рівня енергоефективності та обслуговування клієнтів. Ми успішно пройшли опалювальний сезон 2015/2016 рр. і докладемо максимум зусиль, щоб наступний сезон був комфортним для киян », - зазначив генеральний директор КИЇВЕНЕРГО Олександр Фоменко.

В опалювальному сезоні 2015/2016 рр. Компанія відпустила споживачам 9,5 млн Гкал теплової енергії, що на 4% менше, ніж в минулому році. Виробництво електричної енергії на ТЕЦ за опалювальний період 2015/2016 рр. скоротилося, в порівнянні з торішніми показниками, на 10,2% до 2,12 млрд кВт-год. Зменшення відпуску теплової енергії сталося через підвищення середньої температури повітря в четвертому кварталі 2015 року та першому 2016- го на 1 ° С в порівнянні з аналогічним періодом попередніх років. Скорочення обсягів виробництва електроенергії стало результатом коригування Міністерством енергетики та вугільної промисловості України прогнозного балансу електроенергії об'єднаної енергосистеми для зменшення споживання імпортного природного газу на виробництво електроенергії. Всю вироблену електричну енергію Київенерго, відповідно до вимог законодавства, відпустило в ДП «Енергоринок».

Протягом опалювального сезону 2015/2016 рр. заборгованість споживачів столиці за електричну та теплову енергію зросла на 1,1 млрд грн до 3,6 млрд грн. Борги споживачів столиці за електроенергію за оперативними даними на 1 квітня 2016 року складають 884,3 млн грн, а за теплову енергію - 2,8 млрд грн.

 

 
Коментарі (0)