ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГДо липня наступного року значного росту тарифів на електроенергію не очікується - НКРЕКП

До липня наступного року значного росту тарифів на електроенергію не очікується - НКРЕКП

НКРЕКП готується до впровадження нового ринку електроенергії та відмінія низку документів, які не знадобляться в новому ринку.
«До липня наступного року значного росту тарифів на електроенергію не очікується, а для населення тарифи взагалі залишаться незмінними», це повідомила голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг Оксана Кривенко.
 
Вона пояснила, що комісія готується до впровадження нового ринку електроенергії та відмінія низку документів, які не знадобляться в новому ринку. Проте Кривенко вважає, що деякі з цих постанов, як наприклад, постанова про методику розрахунку оптово-ринкової ціни, що включає формулу ціноутворення вугілля для теплоелектростанцій "Роттердам+", стримують ріст кінцевих тарифів на електроенергію для всіх споживачів.
 
"Вони обмежують побажання суб’єктів, особливо - генеруючих компаній, щодо підвищення ціни і виставлення рахунків сподивачам з більшими цифрами", - вважає Оксана Кривенко. 
 
За словами глави НКРЕКП, у новому ринку електроенергії комісія вже не буде встановлювати ціни на електроенергію: з грудня 2018 року НКРЕКП вже не буде формувати роздрібні ціни, а з липня 2019 року втратить повноваження формувати оптову ціну.
 
Оксана Кривенко запевнила, що комісія буде захищати інтереси споживачів перед монополістами. 
 

"Я побоююсь, що може бути змова в сегменті генерації - великі підприємства, які генерують великий обсяг, можуть підвищувати свої ціни. Ми маємо відслідковувати та недопускати таких ситуацій", - заявила голова НКРЕКП. 

 
Коментарі (0)