ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійДо львівських МАФів наближається «судний день»

До львівських МАФів наближається «судний день»

На пленарному засіданні сесії Львівської міської ради 27 грудня планують розглянути питання про виключення із перспективної схеми та припинення діяльності МАФів, у яких виявили неодноразові порушення.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«На жаль, бачимо, що рішення щодо обмеження продажу алкоголю і порушення громадського порядку виконується не в повному обсязі. За адресами, де впродовж кількох разів складались протоколи, заклади надалі функціонують і здійснюють продаж алкоголю цілодобово.

Ми маємо ряд скарг і будемо просити депутатський корпус виключити ці МАФи з перспективної схеми, оскільки підприємці не звертають уваги і продовжують займатись роботою, яка шкодить насамперед підростаючому поколінню», - зазначила директор департаменту економічної політики Ірина Кулинич.

Також міська рада буде звертатись до Верховної Ради з пропозицією внести зміни до закону, аби закладам, де алкоголь чи тютюн продають неповнолітнім, ліцензію анульовували на 12 місяців.  

«За перше півріччя 2012 року у Львові податковою службою було анульовано 13 ліцензій, і через місяць, на жаль, 12 з них було видано повторно. Тому ми будемо ініціювати від Львівської міської ради зміни до ЗУ «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового», де будемо пропонувати, якщо в разі продажу неповнолітньому тютюнових чи алкогольних виробів, щоб ліцензія анульовувалась на 12 місяців. І, відповідно, будемо просити надати органам місцевого самоврядування додаткових повноважень, щоб ми могли якимось чином встановлювати режим і місце торгівлі алкогольних і тютюнових виробів», - додала Ірина Кулинич.

 
Коментарі (0)