ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаДо мережі підключено енергоблок №2 Запорізької АЕС

До мережі підключено енергоблок №2 Запорізької АЕС

Енергоблок №2 Запорізької АЕС 22 листопада о 21 годині 7 хвилин підключений до мережі. Про це повідомила прес-служба НАЕК «Енергоатом»

 

Енергоблок №2 Запорізької АЕС 22 листопада о 21 годині 7 хвилин підключений до мережі. Про це повідомила прес-служба НАЕК «Енергоатом».

Блок в плановому режимі набирає потужність. За 7 годин вона досягла 750 МВт, а вже через 20 годин досягне номінальної позначки в 1000 МВт. Таким чином, вже 5 з 6 енергоблоків ЗАЕС працювати на повну потужність.

Під час ремонту, який тривав 104 діб, на енергоблоці виконані заплановані регламентні і надрегламентні роботи. Проведено капітальний та середній ремонт основного і допоміжного обладнання.

Також виконані заходи, заплановані в рамках реалізації Комплексної програми підвищення безпеки енергоблоків АЕС.

Як зазначив міністр енергетики Юрій Бойко, запуск п'ятого енергоблоку збільшить вироблення атомної електроенергії, що є передумовою для цінової стабілізації на ринку е / е. Крім того, саме електроенергія АЕС є основним джерелом для покриття витрат державних гарантій у сфері електроенергетики, зокрема поставки електроенергії населенню за низькими цінами.

«З настанням зимового періоду, відбувається істотне зростання обсягів споживання е / е і для забезпечення її надійного і безперервного постачання, вкрай важлива робота атомної генерації на максимально можливої ​​потужності. Також це сприяє раціональному використанню теплової генерації і контрольованому спрацьовування запасів вугілля », - додав він.

 

 

 

 
Коментарі (0)