ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024До початку опалювального сезону вже готово понад 50% житлових будинків - Шмигаль

До початку опалювального сезону вже готово понад 50% житлових будинків - Шмигаль

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що станом на середину липня підготовлено від запланованого більш ніж 50% житлових будинків і об’єктів соціально-культурного призначення
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що станом на середину липня підготовлено від запланованого більш ніж 50% житлових будинків і об’єктів соціально-культурного призначення, про це він розповів у соцмережах.
 
Також, підготовлено 54% теплових мереж та 51% котелень. Водночас тариф на електроенергію для населення залишився без змін.
 
«‎Тариф на електроенергію для населення залишився без змін — 1,68 грн за кВт-год. Уряд цього тижня ухвалив постанову, яка зберігає для громадян нинішні умови нарахування оплати за електричну енергію»‎, — зазначив Шмигаль.
 
Нагадаємо, раніше Нафтогаз підняв ціни для теплокомуненерго. У квітні виробники тепла заплатять за газ на 243 гривні більше, ніж в березні. НАК в останній раз встановив ціну - далі її буде формувати ринок.
 
Також повідомлялося, що Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав Закон «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу».
 
Закон направлений на підпис Президенту України, про це повідомляє сайт парламенту.
 
У пояснювальній записці до закону говориться, що документ має допомогти реструктуризувати борги теплопостачальних та теплогенеруючих організацій.
 
Також, закон має врегулювати ситуацію із заборгованістю на ринку природного газу, що виникла внаслідок різкого підвищення тарифів. У законі йдеться не про безпосередню реструктуризацію, а лише про верифікацію боргів
 
Коментарі (0)