ГоловнаНовини ЖКГПодіїДо санкцій ЄС, введених за агресію РФ проти України, приєднались ще 5 країн

До санкцій ЄС, введених за агресію РФ проти України, приєднались ще 5 країн

Країни-кандидати Чорногорія та Албанія, члени європейської економічної зони Ліхтенштейн та Норвегія, а також Україна приєдналися до рішення Ради ЄС
До санкцій ЄС, запроваджених у зв'язку з порушенням територіальної цілісності України і продовжених до 15 березня 2017 року, приєднались п'ять країн. Одна з них - Україна. Про це написано у заяві високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні, який був розміщений на сайті Європейської ради.
 
"Країни-кандидати Чорногорія та Албанія, члени європейської економічної зони Ліхтенштейн та Норвегія, а також Україна приєдналися до рішення Ради ЄС", - йдеться у заяві.
 
У документі зазначається, що країни будуть забезпечувати, щоб їхня національна політика відповідала  цьому рішенню Ради.
 
"Європейський союз приймає до відома це зобов'язання і вітає його", - зазначено у заяві.
 
15 вересня Рада ЄС продовжила на 6 місяців дію обмежувальних заходів ЄС, пов'язаних з діями проти територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України, щодо громадян та юридичних осіб з РФ і України.

Ці санкції включають заморожування активів і заборону на поїздки щодо 146 осіб і 37 організацій. Вони були продовжені до 15 березня 2017 року. 

 
Коментарі (0)