ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаДо України в лютому-березні прибудуть додатково ще вісім суден з імпортним вугіллям

До України в лютому-березні прибудуть додатково ще вісім суден з імпортним вугіллям

До України в лютому-березні прибудуть додатково ще вісім суден з імпортним вугіллям на додачу до 15, які українські теплоенергогенерувальні компанії вже прийняли, починаючи з листопада 2021 року
До України в лютому-березні прибудуть додатково ще вісім суден з імпортним вугіллям на додачу до 15, які українські теплоенергогенерувальні компанії вже прийняли, починаючи з листопада 2021 року, заявив міністр енергетики Герман Галущенко, про це повідомила пресслужба міністерства.
 
"У період лютий-березень іще додатково планується вісім суден із вугіллям, які сумарно привезуть орієнтовно 700 тис. тонн", - зазначив міністр.
 
За його словами, наразі триває стабільне накопичення вугілля на складах ТЕС.
 
"Нині на складах - 841 тис. тонн, що дає можливість абсолютно спокійно проходити опалювальний сезон", - наголосив Галущенко.
 
Як повідомлялося, запаси вугілля на складах теплових електростанцій генкомпаній (ДК ТЕС) України в період із 31 січня до 7 лютого 2022 року збільшилися на 5,8% (на 38,3 тис. тонн) – до 695,5 тис. тонн.
 
Нагадаємо, з кінця листопада минулого року до України прибуло вже десяте судно із законтрактованим "ДТЕК" імпортним вугіллям.
 

"За останні п'ять місяців компанією імпортовано майже 1,2 млн тонн палива. Імпорт вугілля, на додачу до власного видобутку, дає можливість нашим ТЕС працювати із максимальним навантаженням у пікові періоди споживання електрики. У тому числі завдяки йому, запаси вугілля на складах ТЕС "ДТЕК Енерго" зросли майже вдвічі – із 275 тис. тонн на 31 грудня минулого року до 517 тис. тонн станом на 7 лютого", - говориться у повідомлені. 

 
Коментарі (0)