ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГДоговори комерційної концесії реєструватимуться по-новому

Договори комерційної концесії реєструватимуться по-новому

Законопроектом, зокрема, передбачається внести зміни до статті 1118 «Форма договору комерційної концесії та його державна реєстрація»

Верховна Рада прийняла в першому читанні Проект Закону № 8515 від 16.05.2011 р. «Про внесення змін до Цивільного та Господарського кодексів України (щодо договорів комерційної концесії)».

Інформацію про це розміщено на офіційному сайті парламенту.

Законопроектом, зокрема, передбачається внести зміни до статті 1118 «Форма договору комерційної концесії та його державна реєстрація», а саме: договір комерційної концесії підлягає державній реєстрації центральним органом виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері інтелектуальної власності.

Крім того, нікчемними визнаються наступні умови договору комерційної концесії:

-  Умова договору, відповідно до якої правоволоділець має право визначати ціну товару (робіт, послуг), передбаченого договором, або встановлювати верхню чи нижню межу цієї ціни.

- Умова договору, відповідно до якої користувач має право продавати товари (виконувати роботи, надавати послуги) виключно певній категорії покупців (замовників) або виключно покупцям (замовникам), які мають місцезнаходження (місце проживання) на території, визначеній у договорі.

Також договір комерційної концесії підлягає державній реєстрації центральним органом виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері інтелектуальної власності.

 
Коментарі (0)