ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДоходи місцевих бюджетів на кінець 2017-го можуть скласти 185 млрд грн

Доходи місцевих бюджетів на кінець 2017-го можуть скласти 185 млрд грн

На наступний рік у проекті держбюджету вже закладено понад 250 млрд доходів місцевих бюджеті.

На кінець року місцеві бюджети можуть зрости до 180-185 мільярдів. Зокрема, на наступний рік у проекті держбюджету закладено більше 250 млрд доходів місцевих бюджетів. 

 Про це під час брифінгу на Українському муніципальному форумі повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Наразі встановлено нове джерело надходжень до місцевих бюджетів: частина плати за ліцензування випуску та проведення лотерей та збережено норму по акцизу з виробленого та імпортованого пального.

«Щодо державних програм, які будуть спрямовані на місцеве самоврядування на наступний рік, то ДФРР разом з субвенціями на ОТГ – до 10 млрд, також передбачається субвенція на розвиток сільської медицини – 4 млрд грн, секторальна підтримка ЄС в розмірі 600 млн грн і субвенція на розвиток спортивної інфраструктури»,  – зазначив Геннадій Зубко.

Він повідомив, що головне питання, яке обговорювалося і вирішувалося учасниками Форуму – це знаходження стабільності і балансу між повноваженнями і доходами місцевого самоврядування. «Є гострі питання, які виникають під час передачі повноважень, є питання щодо фінансування напрямків, але – є одне спільне завдання для нас всіх, це зміна системи управління, якості надання послуг і ми над цим працюємо», — підкреслив Зубко.

 

 
Коментарі (0)