ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняДонецькі комунальники економлять воду

Донецькі комунальники економлять воду

Водоканал Донецька значно скоротив витрати води у мережах завдяки реалізації енергозберегаючих проектів. В цьому році оптимізація роботи підприємства буде продовжуватись.

КП «Донецькміськводоканал» у 2013 році скоротив втрати питної води на 9 млн куб.м. Про це «Україні Комунальній» повідомила прес-служба підприємства. У 2013 році підприємство працювало одразу над кількома проектами, спрямованими на оптимізацію водораспределительного процесу за рахунок експлуатації впроваджених 100 вузлів регулювання тиску на водосетях, а також проводив модернізацію об'єктів водопостачання та водовідведення.

«У порівнянні з 2012 роком водоканал заощадив майже 9 мільйонів кубометрів води, при цьому знизивши витік на 3,9%. Весь 2013 рік ми продовжували працювати над послідовної регулюванням подавання води в різний час доби за допомогою вузлів телеметрії на мережах і регуляторів тиску. Нам вдалося значно оптимізувати роботу водопровідних вузлів, знизити втрати води і кількість аварійних ситуацій», - прокоментував досягнення підприємства директор КП «Донецькміськводоканал» Юрій Перебийніс.

Нагадаємо, водопостачальні підприємства Донецька початок ряд проектів, включених в схему оптимізації водопостачання міста у 2012 році. Так, згідно з проектом «Реконструкція водопровідних вузлів, водогонів і підкачувальних насосних станції з установкою двоканальних приладів обліку питної води» у 2013 році були встановлені 2 приладу обліку на Куйбишевському водопровідному вузлі, на насосній станції Токарєва. Ще 7 приладів по даному проекту були встановлені в 2012 році. Планомірна робота з підвищення енергоефективності продовжиться і в 2014 році в рамках реалізації схеми оптимізації водопостачання в Донецьку.

 
Коментарі (0)