ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійДонецькі комунальники потерпають від крадіжок каналізаційних люків

Донецькі комунальники потерпають від крадіжок каналізаційних люків

У нинішньому році КП «Донецькміськводоканал» встановив та замінив 2510 люків і залізобетонних перекриттів у всіх районах Донецька. Однак слід зазначити, що більшість кришок було встановлено замість вкрадених

За останні роки – це рекордна кількість заново накритих колодязів. За словами першого заступника директора КП «Донецькміськводоканал» Сергія Кучеренко, крадіжка кришок з водопровідно-каналізаційних колодязів завдає водоканалу значних матеріальних збитків, а також  створює небезпеку у пересуванні мешканців та автотранспортних засобів по місту.
 
«Люди, які з метою дрібної наживи крадуть люки - крадуть, по суті справи, у самих себе. Накриті колодязі - це безпека кожного жителя, кожного перехожого. Водоканал не може приставити охорону до кожного колодязя, яких десятки тисяч по місту. Крім того, у підприємства катастрофічно не вистачає коштів на закупівлю нових кришок. Тільки у цьому році було витрачено більше 370 тисяч гривень на закупівлю люків і залізобетонних перекриттів, і цього все одно недостатньо», - зазначив заступник директора.
 
Також, пан Кучеренко відзначив, що найбільш економічно вигідний варіант – це залізобетонні перекриття. Однак встановити їх можна не скрізь і термін служби у них менший, ніж у залізних кришок.

«Теж стосується і сучасних полімерно-композитних, гумових та пластикових люків. Вони розраховані на невелике навантаження, тому не можуть скласти конкуренцію самим надійним чавунним кришкам», - додав Сергій Кучеренко.

Джерело: Муниципальная газета

 
Коментарі (0)