ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняДонецьким водоканалом зацікавився Світовий Банк

Донецьким водоканалом зацікавився Світовий Банк

Світовий Банк має намір виділити «Донецькміськводоканалу» кредит для будівництва комплексу термічної утилізації залишків стічних вод.

Світовий Банк зацікавлений у кредитуванні проектів КП «Донецькміськводоканал», спрямованих на розвиток системи водопостачання та водовідведення Донецька. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі водоканалу.

Днями відбулася попередня зустріч представників Світового банку з міським головою Олександром Лук'янченко та керівництвом водоканалу. Зокрема, комісія Світового банку відвідала «Донецькміськводоканал», для ознайомлення з роботою підприємства, його структурою, та основними напрямками інноваційних та енергоефективних проектів.

«Відбувся конструктивний діалог, в ході якого були визначені першочергові завдання нашої співпраці на 3 та 4 квартал цього року. Ми представили гостям один з наших проектів, реалізація якого можлива при отриманні кредиту. Йдеться про будівництво комплексу термічної утилізації залишків стічних вод», - зазначив директор підприємства Юрій Перебийніс.

Слід зазначити, що умови кредитування та конкретні проекти, які реалізовуватимуться, стануть відомі після першого етапу розробки Техніко-економічного обгрунтування.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше Світовий Банк висловив зацікавленість у реалізації аналогічних проектів спільно КП «Київводоканал». Зокрема, мова йшла про реконструкцію Деснянської водопровідної станції, реконструкцію водоочисної станції першого підйому Дніпровської водопровідної станції, реконструкцію насосної станції третього підйому «Крутогірна», та оснащення лабораторій «Київводоканалу» новим обладнанням для контролю якості питної води.

 
Коментарі (0)