ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДопомогу при народженні дитини отримуватимуть не всі

Допомогу при народженні дитини отримуватимуть не всі

Мінсоцполітики зробило перший крок до того, аби відв'язати розмір соціальних виплат від показника прожиткового мінімуму

Мінсоцполітики зробило перший крок до того, аби відв'язати розмір соціальних виплат від показника прожиткового мінімуму

Розроблено законопроект, який пропонує встановити соціальні допомоги та виплати не у відсотковій або кратній залежності від розміру прожиткового мінімуму, а затверджувати їх розмір щороку у Законі України про Державний бюджет на відповідний рік.

В результаті, приміром, розмір допомоги при народженні дитини визначатиме Держбюджет замість нинішньої фіксованої суми 41280 грн. До того з’явиться й умова її виплати: середньомісячний дохід сім’ї на одну особу не має перевищувати 15% від загального розміру такої допомоги. А виплачувати таку допомогу будуть у порядку, прописаному Урядом.

Зараз допомогу при народженні дитини надають у розмірі 41280 грн. Виплату здійснюють одноразово у сумі 10320 грн, решту суми допомоги виплачують протягом наступних 36 місяців рівними частинами (860 грн/місяць). А отримують її усі без виключення батьки.

Водночас планують змінити і порядок виплати допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях. Таку допомогу планують призначати теж з урахуванням розміру середньомісячного сукупного доходу сім’ї на одну особу. Право на таку допомогу отримають лише ті сімї, у яких такий середньомісячний дохід не будет перевищувати трикратний розмір зазначеної допомоги.

У разі ухвалення цього законопроекту він запрацює із 01.07.2020 р.

Документ уже надійшов на погодження до СПО профспілок.

 

 
Коментарі (0)