ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійДорожня техніка готується до розчистки снігу

Дорожня техніка готується до розчистки снігу

Для швидкого реагування у ситуації великих снігопадів регіони вже зараз готуватимуться до розчищення доріг у зимовий період, зокрема проводитимуть інвентарізацію спецтехніки.

Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив головам облдержадміністрації провести інвентаризацію дорожньої техніки на підприємствах і в організаціях всіх форм власності, яку можна задіяти для розчищена доріг у зимовий період. Відповідне доручення Глава уряду дав сьогодні під час наради за участю членів уряду та ряду голів ОДА, - повідомляє прес-служба Кабміну.

«Зараз необхідно провести інвентаризацію буквально всієї техніки, яка є не тільки у нашому дорожньому господарстві, але й у приватних фірмах. Це потрібно для швидкого реагування у ситуації великих снігопадів, заносів, які ми пережили минулої зими. Якщо на рівні регіонів будуть розуміти, які ресурси у них є в наявності, це допоможе оперативно мобілізувати сили для розчистки доріг», - наголосив Микола Азаров.

Крім того, така техніка повинна використовуватися і при аваріях на електромережах.

«Кожен керівник на місцях повинен розуміти, що у нього є, орієнтуватися, які ресурси мають сусідні області, щоб разом з дорожниками, Державною службою з надзвичайних ситуацій бути на 100% готовим до подолання надзвичайних ситуацій», - зазначив Микола Азаров.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за словами голови КМДА Олександра Попова, взимку 2013-2014 років снігового колапсу, який паралізує столицю, не буде, оскільки місто буде повністю готове до боротьби з подібною негодою.

 
Коментарі (0)