ГоловнаНовини ЖКГЖитло«Доступне житло» нарощує темпи розвитку

«Доступне житло» нарощує темпи розвитку

На сьогодні майже 40 тисяч сімей хочуть скористатися державною програмою покупки доступного житла. Міністр Геннадій Темник стверджує, що ризики невиконання будівництва доступного житла відсутні.

 На 2013 рік у бюджеті передбачено близько 750 мл. гривень на потреби проекту «Доступне житло», так як галузь нарощує темпи роботи. За перше півріччя в житловому секторі вдалося забезпечити приріст на рівні 6,6%.

Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник, в ході Другого виставковий форуму «Доступне житло», інформаційним партнером якого, є «Україна Комунальна».

«Програма « Доступне житло» передбачає надання разової фінансової підтримки у розмірі 30% від вартості площі житла за рахунок держкоштів. Забезпечення матеріальними ресурсами стовідсоткове, тому ризики невиконання будівництва відсутні »- заявив пан Темник. 
 
Однак, як повідомляється, необхідно спростити законодавчу базу і поліпшити поінформованість громадян щодо умов пільгового кредитування. У Комітеті Верховної Ради України з питань будівництва обіцяють оновити законодавчу базу до нового року.
 
Лідером щодо забезпечення українців житлом компанія «Київміськбуд». У рамках програми підприємство здало вже 957 квартир, загальна площа яких - 72 тис. кв. метрів. У компанії говорять, при збільшенні попиту готові збільшувати обсяги будівництва «доступних» квартир. На сьогоднішній день, майже 40 тисяч сімей хотіли б скористатися держпрограмою купівлі житла.
 
Нагадаємо, з 20 по 22 серпня в Українському домі проходить Другий Виставковий форум «Доступне житло», присвячений 22-й річниці незалежності України. Метою виставкового форуму є надання всім бажаючим інформації про доступне житло, отримання кредитів, зокрема молодіжних, і консультації фахівців профільних структур. Також на заході можна буде дізнатися детальніше про реалізацію ініціативи Президента України щодо програм здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення громадян доступним житлом.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», уряд збільшив фінансування державної програми «Доступне житло» майже на 109 млн грн, урізавши при цьому кошти на здешевлення іпотеки на 150 млн грн.

 

 
Коментарі (0)