ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоДоступне житло в регіонах будуватимуть під наглядом держави

Доступне житло в регіонах будуватимуть під наглядом держави

Утворено Координаційну раду з реалізації програми будівництва доступного житла в регіонах як консультативно-дорадчий орган Кабінету Міністрів.

Відповідну постанову уряд прийняв сьогодні, 21 січня, інформує Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Затверджено положення про Координаційну раду. Очолюватиме раду Віце-прем’єр-міністр, який затверджуватиме персональний склад.

Серед основних завдань Координаційної ради – сприяння забезпеченню координації діяльності органів виконавчої влади з питань реалізації програм будівництва доступного житла в регіонах. Також визначатимуться шляхи, механізми та способи вирішення проблемних питань, що виникають під час реалізації програм будівництва доступного житла в регіонах. Рада готуватиме пропозиції щодо підвищення ефективності реалізації відповідних програм та удосконалення нормативно-правової бази з цих питань.

Організаційне, інформаційне, матеріально-технічне забезпечення Координаційної ради здійснює Мінрегіон.

За даними Мінрегіону, у 2012 року за програмою будівництва (придбання) доступного житла в Україні було придбано 1 222 квартири загальною площею 83,2 тис. кв. метрів. Для придбання доступного житла громадяни отримали державну підтримку в обсязі 156,6 млн грн.

Інвестиції громадян, які були спрямовані на будівництво доступного житла у 2012 році, становлять понад 335 млн грн.

Таким чином, в рамках реалізації програми будівництва доступного житла у будівельну галузь було залучено понад 490 млн грн.

 
Коментарі (0)