ГоловнаНовини ЖКГЖитло«Доступне житло» викорінить програму молодіжного будівництва

«Доступне житло» викорінить програму молодіжного будівництва

Забезпечення молоді житлом буде більш ефективним, коли відбуватиметься в рамках реалізації Державної цільової програми «Доступне житло».

Президент Віктор Янукович наголошує, що забезпечення молоді житлом буде більш ефективним, коли відбуватиметься в рамках реалізації Державної цільової програми «Доступне житло». Про це він сказав вчора під час зустрічі зі студентськими лідерами, - інформує «У.К.» прес-служба Глави держави.

Існуюча на сьогодні програма з будівництва молодіжного житла, на переконання Віктора Януковича, реалізується недостатньо ефективно і не задовольняє реальних потреб молоді. «Будується молодіжне житло, але його треба набагато більше», - сказав він, додавши, що таке житло повинно бути якіснішим і дешевшим. «Цього можна досягти тільки шляхом, який пройшли вже багато країн у світі, які сьогодні мають найкращій досвід будівництва доступного житла», - наголосив Президент.

Нині, зазначив Глава держави, програма з будівництва доступного житла вже реалізується в Україні. «Зараз в Уряді створюється така організаційна структура, яка буде займатися цим питанням», - зазначив він. Віктор Янукович додав, що йдеться про систему, за якої громадяни отримуватимуть житлові кредити на 20-25 років під 3% річних.

«Як тільки ця програма запрацює, скоріше за все, програма молодіжного будівництва сама по собі відпаде. Вона стане невід’ємною складовою програми «Доступне житло», - сказав Президент.

«Вже йде цей процес. Вже виділяється земля, під неї підтягуються комунікації – це робить місцева влада, визначаються будівельники, які будуть у цій програмі працювати. Для нас це важливо не тільки з соціальної точки зору - забезпечення житлом молоді, людей, які цього потребують. Це дуже важливо також ще з точки зору економіки - нам треба розширити внутрішнє споживання, внутрішній ринок», - зазначив Глава держави.

 
Коментарі (0)