ГоловнаВибір редакціїЖитло«Доступними» метрами розжилося майже півтисячі киян

«Доступними» метрами розжилося майже півтисячі киян

У з початку року за програмою «Доступне житло», а рамках якої особа сплачує 70% вартості квартири, а держава надає підтримку у вигляді 30%, у Києві підписано 432 договори.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Загалом на реалізацію вищевказаної програми у наступному році планується виділити 600 млн грн.

Нагадаємо, нещодавно у столиці відбулося відкриття нового житлового будинку, збудованого за Державною цільовою соціально-економічною програмою будівництва (придбання) доступного житла.

«У будинку лише 251 квартира, із них 212 ми віддали за формулою 70/30, тобто за програмою «Доступне житло». Тобто близько 700 осіб відтепер мають власне житло в рамках Програми «Доступного житла». Планування квартир зовсім різне, там є і однокімнатні, є дво- і трикімнатні. Це надзвичайно хороша програма, люди дуже добре про неї говорять. Якщо людина стоїть у черзі, вона дає лише 70% від суми та отримує квартиру. І варто сказати, що у нас дуже багато вчителів придбали квартиру за цією програмою. Також багато молодих сімей придбало житло», – зазначив заступник голови комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігор Лисов.

 
Коментарі (0)