ГоловнаНовини ЖКГЖитлоДоступного житла потребують сотні тисяч українців

Доступного житла потребують сотні тисяч українців

Українці вишукуються у чергу за доступним житлом. Наразі у єдиному реєстрі зареєстровано майже 300 тис. громадян.

Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву у 2013 році увів у дію Єдиний державний реєстр громадян, які потребують покращення житлових умов. У ньому наразі зареєстровано 289 тисяч родин. Про це заявив голова правління фонду Леонід Рисухін повідомляє Укрінформ.

«Станом на 20 грудня фактично до реєстру внесено 289 тис. форм - це сім'ї, які дійсно потребують поліпшення житлових умов за рахунок держави», - сказав  Леонід Рисухін.

Він також зауважив, що держателем реєстру є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, а фонд у співпраці з облдержадміністраціями виконує лише функцію адміністратора.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінрегіон пропонує в 2014 році направити на реалізацію програм по забезпеченню громадян доступним житлом 3 млрд грн, що, за розрахунками міністерства, дозволить забезпечити житлом ще 16,6 тис. українських семей.

«Усього для реалізації програм ми пропонуємо направити 3 млрд грн, що дозволить забезпечити житлом 16,6 тис. сімей та додатково залучити 2 млрд грн кредитних ресурсів банків і власних коштів громадян», - заявив очільник Мінрегіону Геннадій Темник.

 
Коментарі (0)