ГоловнаНовини ЖКГЖитлоПільгове житло потребує мільярдів гривень

Пільгове житло потребує мільярдів гривень

Доступне житло в очікуванні бюджету. У профільному міністерстві визначилися з необхідною сумою грошей, якої вистачить на реалізацію державних житлових програм в наступному році.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує в 2014 році направити на реалізацію програм по забезпеченню громадян доступним житлом 3 млрд грн, що, за розрахунками міністерства, дозволить забезпечити житлом ще 16,6 тис. українських семей. Про це повідомляють у прес-службі відомства.

«Усього для реалізації програм ми пропонуємо направити 3 млрд грн, що дозволить забезпечити житлом 16,6 тис. сімей та додатково залучити 2 млрд грн кредитних ресурсів банків і власних коштів громадян», - заявив очільник Мінрегіону Геннадій Темник.

Зокрема, чиновник зазначив, що в березні цього року Мінрегіон провів нараду з розгляду пропозицій місцевих органів влади щодо перспективних земельних ділянок для будівництва доступного житла. Всього було запропоновано для розгляду 43 земельні ділянки для будівництва 194 житлових будинків загальною площею 1,2 млн. кв. м на 22 тисячі квартир.

Так, в кінці листопада зазначені земельні ділянки були оглянуті з метою визначення їх реального стану. Було встановлено, що документи на землекористування є на всі земельні ділянки - 14 державних актів та 29 договорів оренди. При цьому повністю забезпечено інженерно-транспортною інфраструктурою лише 10 земельних ділянок. На решті необхідно виконати різні обсяги робіт.

Глава Мінрегіону також доручив місцевим органам влади проаналізувати можливі обсяги будівництва житла на земельних ділянках в наступному році, враховуючи потужності будівельних організацій і підприємств промисловості будівельних матеріалів та забезпечити такі ділянки інженерно-транспортною інфраструктурою. Крім того, місцевим органам самоврядування доручено сприяти реалізації державних житлових програм, у тому числі, шляхом їх фінансування за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Крім того, пан Темник також звернув на необхідність вирішення питання скорочення кількості недобудов. На початку 2013 року їх налічувалося понад 3,5 тис., з яких лише 1,3 тис. перебували в активній стадії будівництва.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ринок іпотечного кредитування в Україні переживає важкі часи. У поточному році обсяг нових кредитів на придбання нерухомості істотно зменшився порівняно з показниками 2011-2012 років.

 
Коментарі (0)