ГоловнаНовини ЖКГЖитлоДоступному житлу визначили суму компенсації

Доступному житлу визначили суму компенсації

Українцям, які скористалися Державною програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів для купівлі власного житла, цього року виділять близько 60 млн грн компенсації.

Цьогоріч українцям, які придбали житло на умовах Державної програми здешевлення вартості іпотечних кредитів, компенсують близько 60 млн грн. Про це заявив Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін, - повідомляє УНН.

Посадовець нагадав, що сьогодні в Україні діє декілька державних програм, спрямованих на забезпечення українців житлом, серед яких Програма здешевлення вартості іпотечних кредитів. Сутність програми полягає у здешевленні вартості іпотечних кредитів для громадян, які потребують поліпшення житлових умов, шляхом відшкодування державою частини відсотків за банківськими кредитами, отриманими на будівництво чи придбання житла в новобудовах.

«Тобто банк надає кредит, його середній розмір за цією програмою десь 300 тис. грн. А держава компенсує 13% від цієї суми, щорічно протягом 15 років. Тому в цьому році ми передбачаємо десь 60 млн буде виділено на компенсацію за договорами минулого року і цьогорічними, а на наступний рік це буде трохи більше», - пояснив Леонід Рисухін.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, наприкінці жовтня Кабінет Міністрів зменшив фінансування на 2013 рік державної програми здешевлення вартості іпотечних кредитів на 49,4 млн грн.

 
Коментарі (0)