ГоловнаКоментаріПодіїД.Разумков:"У бюджеті кошти на протидію коронавірусу закладені на міністерства напряму"

Д.Разумков:"У бюджеті кошти на протидію коронавірусу закладені на міністерства напряму"

У 2021 році в Україні передбачене створення спецфонду, який буде розв'язувати три питання, пов’язані з протидією COVID-19. При цьому, у ньому буде менше коштів, аніж було у “ковідному” фонді
У 2021 році в Україні передбачене створення спецфонду, який буде розв'язувати три питання, пов’язані з протидією COVID-19. При цьому, у ньому буде менше коштів, аніж було у “ковідному” фонді, оскільки у бюджеті кошти на протидію коронавірусній хворобі закладені на міністерства напряму, про це розповів голова Верховної Ради Дмитро Разумков.
 
“По кожному міністерству, яке безпосередньо долучене до боротьби з коронавірусом, якщо торік був окремий великий фонд і з нього все це відбувалося фінансування - у цьому році - по кожному міністерству є окремі програми для забезпечення існування держави і цих інституцій, і тих, хто працює в цих галузях, всім необхідним. Наскільки це можливо в рамках бюджету", - сказав Дмитро Разумков. 
 
З його слів, якщо спочатку і не планувалося створювати окремий фонд, то, за підсумками "великої дискусії" - "вчора-позавчора під час нарад із представниками депутатських фракцій, із урядовцями, Прем’єр-міністром і міністром фінансів - все ж таки прийшли до того, що додатково буде створюватись спецфонд". "Туди будуть направлятися, скоріш за все, за результатами першого кварталу кошти, які будуть іти на вакцинування, на підтримку медиків, у тому числі збільшення заробітних плат, їх фінансування”, - додав Дмитро Разумков.
 
Він зазначив, що це не буде “ковідний” фонд, як це було цього року.
 
“Ковідний” фонд створювався в цьому році, і все наповнення йшло туди. Сьогодні, я тільки що розповів, що є програми в кожному міністерстві. У нас не може бути двох фондів, які з одного боку буде окремий і називатися “ковідним”, а тут спеціальний фонд, з нього будуть фінансуватися конкретні питання, пов’язані з боротьбою. Якщо ми порахуємо з вами об’єм коштів, то в цьому фонді зараз їх буде менше, тому що це окремий спеціальний фонд”, - зазначив голова Верховної Ради.
 
Кожне міністерство, яке пов’язане з боротьбою з COVID-19, буде отримувати своє фінансування.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
17 Грудня 2020 p. 22:19
В 2018 году Порошенко отобрал субсидии у тех, у кого раньше государство отобрало работу и зарплату (по независимым от работников причинам). Кто потом голосовал за этого дурака? Никто.