ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаД.Шмигаль: "Ми очікуємо підходу тих 7 кораблів, які везуть вугілля в Україну"

Д.Шмигаль: "Ми очікуємо підходу тих 7 кораблів, які везуть вугілля в Україну"

Сім кораблів із вугіллям мають прибути в Україну до кінця цього місяця або на початку наступного, про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль
Сім кораблів із вугіллям мають прибути в Україну до кінця цього місяця або на початку наступного, про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час брифінгу.
 
Шмигаль повідомив, що вугільні станції також працюють. Наразі йде режим економії вугілля, яке є на складах.
 
"Ми очікуємо підходу тих 7 кораблів, які везуть вугілля в Україну. Ми очікуємо, що до кінця цього місяця, на початку наступного місяця, вугілля в Україні вже буде", - розповів Шмигаль.
 
Також прем'єр заявив, що Україна вийде на стандартні параметри, а зараз достатньо тієї потужності, якою володіє Україна.
 
"В нас базу забезпечує атомна генерація, яка працює в більшій потужності, ніж у минулі осінньо-зимові періоди. У нас є гідрогенерація, сонячна енергія дає ще свою частинку. У Київському вузлі працюють ТЕС на газу", - сказав Шмигаль.
 
У відповідь приватна компанія ДТЕК заявила, що це вони зафрахтували 7 суден вугілля класу Панамакс для проходження осінньо-зимового періоду.
 
Нагадаємо, в Україні на складах – на 310,4 тис. тонн менше вугілля, ніж критично необхідно: усього є 447,9 тис. тонн вугілля. І що 62 енергоблоки на ТЕС – не працюють взагалі. 25 з них – через відсутність палива. На 4 АЕС експлуатуються 11 з 15 енергоблоків, 4 енергоблоки - на ремонті.
 
Коментарі (0)