ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГД.Шмигаль:«Держава повинна взяти на себе часткове відшкодування комунальних послуг»

Д.Шмигаль:«Держава повинна взяти на себе часткове відшкодування комунальних послуг»

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству соціальної політики і Міністерству економіки прорахувати суму коштів і вибрати категорії громадян для відшкодування частини комунальних платежів на час введеного карантину
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству соціальної політики і Міністерству економіки прорахувати суму коштів і вибрати категорії громадян (або можливо це будуть всі без винятку) для відшкодування частини комунальних платежів на час введеного карантину.
 
Про це він заявив під час засідання уряду.
 
"Ми постановою ввели карантин. Ми закликаємо людей бути вдома. Держава повинна взяти на себе часткове відшкодування комунальних послуг, які виростуть в зв'язку з постійним перебуванням людей на самоізоляції будинку", - сказав він.
 
"Прошу розрахувати відсоток відшкодування, суму відшкодування та категорії громадян (або сказати, що це буде для всіх без винятку). У триденний термін прошу опрацювати, внести пропозиції на позачергове засідання уряду", - резюмує прем'єр.
 
Також Шмигаль ухвалив розрахувати і при необхідності прокоммуніціровать з керівниками держпідприємств відповідні компенсації в комунальні установи.
 
Нагадаємо, Верховна Рада заборонила під час карантину і протягом 30 днів після його скасування штрафувати за несвоєчасну оплату комунальних послуг.
 
Про це йдеться в законі № 3219 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)», який було ухвалено парламентом 17 березня. Його підтримали 336 нардепів.
 
Зокрема, зазначеним законом заборонили:
  • нараховувати і стягувати штрафи за несвоєчасну оплату комуналки;
  • “відрізати” послуги ЖКГ, якщо за них не заплатили або заплатили не повністю;
  • примусово виселяти або забирати житло, що належить громадянам, в рахунок боргів за ЖКГ;
  • примусово виселяти за борги по ЖКП з житла, яке належить державі, громадському житловому фонду і житловому фонду соціального призначення. 
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
22 Березня 2020 p. 21:04
Немає ніяких сумнівів, що влада використовує карантин як привід для прискорення знецінення гривні, що зовні виглядає як зростання цін і тарифів.