ГоловнаКоментаріПодіїД.Шмигаль:"Наступний транш МВФ буде однозначно в наступному році"

Д.Шмигаль:"Наступний транш МВФ буде однозначно в наступному році"

Черговий транш від Міжнародного валютного фонду Україна має отримати не раніше 2021 року. Кабінет міністрів очікує, що він надійде наприкінці зими.
Черговий транш від Міжнародного валютного фонду Україна має отримати не раніше 2021 року. Кабінет міністрів очікує, що він надійде наприкінці зими.
 
Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі "НВ".
 
За його словами, такі терміни є реалістичними, якщо не буде знову якихось "сюрпризів".
 
"Наступний транш буде однозначно в наступному році, безумовно, цього року це неможливо... Місія МВФ має бути призначена, ми пройшли всі процедури... Якщо ми говоримо про прогнозоване майбутнє, то хотілося б мати транш не пізніше лютого, але лютий-березень - це прогнози, які ми обговорюємо спільно з МВФ", - зазначив Шмигаль.
 
Нагадаємо, міністр фінансів України Сергій Марченко вважає, що Україна за умови “виконання домашнього завдання” зможе в 2023 році відмовитись від запозичень до Бюджету з боку Міжнародного валютного фонду.
 
“В 2023 році, якщо ми будемо якісно виконувати домашню роботу, в бюджет нам не потрібно буде запозичувати з боку Міжнародного валютного фонду”, — сказав Марченко.

Водночас, з його слів, це не означатиме відмову від співпраці з МВФ. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
26 Грудня 2020 p. 01:41
Ще на початку незалежності кравчукокучми припустилися фатальної помилки: замість покращення якості вітчизняних промислових виробів було вирішено взагалі відмовитись від їх виробництва. Тепер уся техніка, прилади та майже весь асортимент промислових товарів - імпортні. Тобто, десь за кордоном налагоджено їх виробництво; люди працюють - мають роботу і зарплату, а Україна тепер нічого цього не має, лише закуповує закордонні вироби за запозичені за тим же кордоном гроші....................Тому у нас безробіття, інфляція і постійна криза.
Коля Пухов
29 Грудня 2020 p. 23:48
... і величезний зовнішній борг.