ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024Д.Шмигаль:"Важливо реалізувати Меморандум з місцевою владою до початку опалювального сезону"

Д.Шмигаль:"Важливо реалізувати Меморандум з місцевою владою до початку опалювального сезону"

Стан підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в опалювальний період 2021/22 року обговорили на засіданні Антикризового енергетичного штабу
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив міністру розвитку громад і територій Олексію Чернишову терміново зібрати наради з місцевою владою щодо врегулювання проблемних питань в сфері енерго- та водопостачання до початку опалювального сезону. Про це написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль в своєму Telegram-каналі.
 
"Дав завдання міністру розвитку громад і територій терміново зібрати відповідні наради і на постійній основі інформувати про реалізацію положень Меморандуму в частині погашення заборгованості теплової комунальної енергетики (ТКЕ)", - написав прем'єр-міністр.
 
Він зазначив, що критично важливо реалізувати всі положення Меморандуму з місцевою владою щодо врегулювання проблемних питань в сфері енерго- та водопостачання до початку опалювального сезону.
 
Державна енергогенеруюча компанія "Центренерго" заявляє про дефіцит коштів для підготовки до опалювального сезону через кризу в енергетичній галузі.
 

Компанія "ДТЕК Енерго" заявляє, що криза в енергетичній галузі створює дефіцит оборотних коштів для підготовки до опалювального сезону. 

 
Коментарі (3)
Коля Пухов
03 Серпня 2021 p. 22:17
Раніше євро-реконструкції повідомляли, що гарячої води не буде з 19 липня до 2 серпня. Але сьогодні вже кінець 3 серпня, а гарячої води досі немає. Але плата за гарячу воду буде нарахована навіть більша за ту, якби вода була, - це випливає з того, що саме так було при попередніх відключеннях гарячої води.
Коля Пухов
03 Серпня 2021 p. 22:18
У травні 7 діб не було гарячої води; це "Євро-Реконструкція", Дарницький район. Але плату за гарячу воду нарахували у !,5 рази більшу за нормативну. Це тому що перерахунок (по причині відсутності гарячої води ) не відняли від основної суми, а навпаки, додали.-------------------------У якій ще країні можливий такий маразм: постачальник компослуги нараховує додаткову плату за те, що він цю компослугу надавав не повний місяць, а з перебоями.
Коля Пухов
09 Серпня 2021 p. 22:07
Cьогодні вже кінець 9 серпня, а гарячої води досі немає. Мабуть ці "євро-реконструкції" включать воду у серпні на пару днів, а оплату за ці два дні виставлять як за місяць. --------------------------------Цей невтішний прогноз зовсім не від стелі, бо такі випадки вже раніше були.