ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГД.Шмигаль:"За електроенергію мають платити більше ті, хто мають гроші та споживають більше"

Д.Шмигаль:"За електроенергію мають платити більше ті, хто мають гроші та споживають більше"

В уряді планують залишити тариф на електроенергію для населення на рівні 1,68 грн за 1 кВт-год, водночас не виключають, що в майбутньому тариф зміниться
В уряді планують залишити тариф на електроенергію для населення на рівні 1,68 грн за 1 кВт-год, водночас не виключають, що в майбутньому тариф зміниться, про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів на пресконференції щодо року роботи уряду.
 
Шмигаль запевнив, що наразі тариф на електроенергію обговорюють у Міністерстві енергетики. Найімовірніше, з 1 квітня ціна залишиться на рівні 1,68 грн, але прем’єр попереджає: це не означає, що змін не буде в майбутньому.
 
«Ціни змінюються. Вони можуть зростати чи зменшуватися, будь-який товар повинен мати ринкову ціну», — сказав він.
 
Крім того, Шмигаль зазначив, що за електроенергію мають платити більше ті, хто мають гроші та споживають більше.
 
«Вони повинні платити більше для того, щоб збалансувати ринок. Ті ж, хто платити за електроенергію та інші енергоресурси не можуть з тих чи інших причин (високий тариф або ринковий тариф), мають отримати підтримку від держави», — сказав прем’єр.
 

Нагадаємо, Кабмін запровадив єдиний фіксований тариф на електроенергію для споживачів розміром 1,68 грн/кВт-год з 1 січня до 31 березня. Раніше за перші 100 кВт-год місячного споживання платили по 90 копійок. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
14 Березня 2021 p. 22:53
Ну по-перше, зростання цін і тарифів означає продовження гіперінфляції гривні. У цьому плані ніяких ознак покращення, або хоча б вирівнювання, не видно.
Коля Пухов
14 Березня 2021 p. 23:17
А по-друге, уряду і президенту пора звернути увагу на таке: у платіжках є графа "Перерахунок" (або якась подібна), у яку постачальники компослуг часто вписують додаткові суми, і їх додають до основних нарахованих сум. Фактично, це є порушенням Конституції, оскільки це зміна попереднього стану у бік погіршення. Тобто, у графу "Перерахунок" може записуватись сума тільки із знаком "мінус" для того, щоб відняти її від основної суми, але ні в якому разі, не додати.