ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаДТЕК: Ротердам+ не завдав жодної шкоди споживачам

ДТЕК: Ротердам+ не завдав жодної шкоди споживачам

Формула "Роттердам+" не могла завдати збитків фізичним особам, оскільки стосувалась розрахунку цін на вугілля та електроенергію для промислових підприємств

Формула "Роттердам+" не могла завдати збитків  фізичним особам, оскільки стосувалась розрахунку цін на вугілля та електроенергію для промислових підприємств. Також формула не завдала жодних збитків юридичним особам, що підтверджується низкою експертиз.

Про це в ефірі "Прямого" сказав захисник службових осіб компанії "ДТЕК" Артем Трекке.

"Підозрюваним інкримінується вчинення злочину, передбаченим статтею 364 КК України. А саме – зловживання владою або службовим становищем. Склад цього злочину в якості обов’язкових елементів передбачає наявність суспільно небезпечних наслідків у вигляді збитків та потерпілого, якому їх завдано.

Сторона обвинувачення стверджує, що внаслідок дії формули "Роттердам+" збитків було завдано державі, постачальників та споживачам електричної енергії. Однак фізичні особи апріорі не можуть бути потерпілими внаслідок дії цієї формули. Оскільки постанова, якою її затверджено, являється регуляторним актом, який, відповідно до чинного законодавства, поширює дію лише на відносини між регуляторними органами, іншими органами державної влади та суб’єктами господарювання. Тому формула застосовувалася тільки для розрахунку цін на вугілля та електроенергію для промислових підприємств. Вона не впливала на тарифи для населення України", - сказав Трекке.

Він також зауважив, що юридичним особам також не було завдано збитків, про що свідчать результати експертиз.

"Сторона захисту також вважає, що збитків не могло бути завдано і юридичним особам, що підтверджується цілою низкою експертиз. При обґрунтуванні шкоди, завданої внаслідок застосування формули у 2016-2017 роки, сторони обвинувачення посилаються лише на один висновок експерта, наявний у провадженні наразі, який тільки підтверджує арифметичну правильність розрахунку, проведеного самими ж детективами. Крім того, висновок складено на основі довідки спеціалістів НАБУ, що не може бути припустимим доказом та використовуватися в суді", - зазначив юрист.

Нагадаємо, комплексна комісійна експертиза Служби безпеки України у справі "Роттердам+" встановила, що дія формули не завдала ніякої шкоди державі.

 

 
Коментарі (0)