ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаДТЕК: Рішення САП підтвердило законність «Роттердам +»

ДТЕК: Рішення САП підтвердило законність «Роттердам +»

В ДТЕК розглядають можливість захисту репутації компанії в судовому порядку

 

Рішення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закрити кримінальне провадження щодо постанови НКРЕКУ «Про затвердження Порядку формування прогнозної оптової ринкової ціни на електричну енергію» підтвердило законність застосування принципу імпортного паритету і безпідставність раніше висунутих підозр. Про це повідомили в ДТЕК.

«... рішення в черговий раз підтвердило, що порядок формування прогнозної ціни на електроенергію в 2016 році визначив прозорі правила роботи на Оптовому ринку електроенергії, які до цього не застосовувалися» - вважають в компанії.

Також повідомляється, що в ДТЕК «протягом усього періоду слідства надавав НАБУ і САП документи і відповідав на десятки запитів, сприяючи всебічному і вичерпного розслідування».

У компанії висловлюють жаль, що рішення НКРЕКУ про впровадження таких принципів стало інструментом «для політичних маніпуляцій, багаторічної цькування компанії» і чекають, що рішення прокуратури припинить звинувачення, які завдають шкоди репутації компанії.

Також в ДТЕК розглядають можливість захисту репутації компанії в судовому порядку.

Раніше Спеціальна антикорупційного прокуратура повідомила про закриття основної частини провадження у справі «Роттердам +» - в частині нанесення збитку 18,87 млрд грн від впровадження формули.

Але, за словами засновниці «Ліги антітраста» Агіі Загребельського, можливість «відновити справедливість» ще залишається - через Антимонопольний коммитет України.

Нагадай, що в НАБУ раніше заявили, що Кабінет міністрів відмовився представляти інтереси народу в справі «Роттердам плюс».

Як раніше повідомлялося, підозри у справі отримали ряд членів НКРЕКУ і співробітників приватної компанії-ключового оператора ринку теплогенерації України.

Серед них колишній керівник Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) Дмитро Вовк, директор ДП «Оператор ринку» Володимир Євдокимов (на момент введення «Роттердам +» - член НКРЕКУ), гендиректор «ДТЕК Східенерго» Борис Лісовий і гендиректор «ДТЕК Мережі» Іван Гелюх.

Так само підозри отримали начальник відділу НКРЕКУ, керівник управління НКРЕКУ, директор департаменту однієї з компаній, що входить в ДТЕК, заступник комерційного директора однієї з приватних компаній - ключового оператора ринку теплогенерації України.

НАБУ не називає компанію, але, ймовірно, мається на увазі енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова.

 

 
Коментарі (0)