ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДТЕК виділить 20 млн грн на енергоефективність у комунальному секторі

ДТЕК виділить 20 млн грн на енергоефективність у комунальному секторі

Він передбачає модернізацію зношених систем теплопостачання міст і скорочення витрат тепло- та електроенергії на соціальних об'єктах

У цьому році на реалізацію соціальних проектів в регіонах своєї присутності ДТЕК планує направити 60 млн грн, що на 105% більше ніж в 2011 р. Всього за 6 років Компанія виділила на розвиток соціальної сфери майже 120 млн грн, не рахуючи вартості утримання на балансі об'єктів соціальної сфери та екологічних інвестицій.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Компанії.

Найбільший проект компанії ДТЕК в соціальній сфері, запланований на 2012 рік – «Енергоефективність у комунальному секторі». Він передбачає модернізацію зношених систем теплопостачання міст і скорочення витрат тепло- та електроенергії на соціальних об'єктах, у тому числі в дитячих садах і школах.

Робота ведеться спільно з проектом USAID «Реформа міського теплозабезпечення в Україні». На сьогоднішній день проведено енергоаудит міських систем теплопостачання в Києві, Дніпропетровську, Павлограді, Курахово і Бурштині, розроблені муніципальні енергетичні плани з модернізації теплового господарства. На їх реалізацію у поточному році передбачено 20 млн грн.

«З цього року ми фокусуємо свою увагу виключно на довгострокових програмах розвитку і прагнемо піти від «точкової» благодійності, - повідомив на зустрічі директор із зовнішніх зв'язків ДТЕК Олександр Толкач. - Пріоритетними напрямками для програм корпоративної соціальної відповідальності ДТЕК залишаться енергоефективність комунального сектора, охорона здоров'я, розвиток соціальної інфраструктури та бізнес-середовища міст Україні. Налагоджується система партнерства. У 2011 році нам вдалося залучити до спільних проектів міжнародну експертизу USAID, ООН, інших організацій і переконати партнерів вкласти в наші спільні програми понад 7 млн ​​грн. Найважливіше завдання сьогодні – спільно з містами розробити стратегії соціального співробітництва на кілька років вперед, які дозволять чітко знати, чого ми прагнемо і куди будемо вкладати гроші і зусилля».

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)