ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаДТЕК законтрактував ще чотири судна американського вугілля

ДТЕК законтрактував ще чотири судна американського вугілля

ДТЕК домовився про додаткові чотири судна класу "панамакс" з імпортним паливом. Очікується, що нові поставки з вугіллям із США та походженням з Колумбії, прибудуть до України протягом лютого-березня
Приватна компанія ДТЕК законтрактував ще чотири додаткові суднові партії американського вугілля, про це повідомила пресслужба компанії.
 
"ДТЕК домовився про додаткові чотири судна класу "панамакс" з імпортним паливом. Очікується, що нові поставки з вугіллям із США та походженням з Колумбії, прибудуть до України протягом лютого-березня. Таким чином, на сьогодні загальна кількість поставок компанією морем збільшена до 13 суден, а обсяг імпортного вугілля – до 858 тис. тонн. Вугілля з додаткових "панамаксів" поповнить склади українських ТЕС", - йдеться у повідомленні.
 
Нагадаємо, ДТЕК уже привіз в Україну дев'ять суднових поставок з імпортним вугіллям. Перше судно, законтрактоване компанією для потреб державних ТЕС "Центренерго", прибуло в Україну 20 листопада. Інші призначені для потреб ТЕС "ДТЕК Енерго". Це дозволило збільшити запаси вугілля на складах ТЕС компанії до 548 тис. тонн. 
 
Протягом вересня-грудня 2021 року ДТЕК імпортувало 880 тис. тонн вугілля. 
 

При цьому, ДТЕК зменшив власний видобуток за 2021 рік на 11,1%. На шахтах "ДТЕК Енерго" у 2021 році видобуто  майже 17 млн тонн енергетичного вугілля, що на 2,1 млн тонн менше, ніж у 2020 році.  

 
Коментарі (0)