ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоДІУ інвестуватиме у будівництво донецького ЖК «Євроград»

ДІУ інвестуватиме у будівництво донецького ЖК «Євроград»

Зведення будинків по Програмі завершення будівництва житлових об'єктів розробленої в ДІУ і підтриманої Кабінетом Міністрів України, є дуже значущим для України в цілому і для Донецька зокрема.

29 лютого в Донецьку відбулося урочисте відкриття другої черги будівництва житлового комплексу «Євроград», будівництво якого здійснює забудовник ТОВ «Дирекція адміністративних будівель» при співпраці з ПАТ АКБ «Капітал». Цю значиму для Донецька подію відвідав заступник Голови правління Державної іпотечної установи Олег Павленко.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Державної іпотечної установи.

Під час заходу він зазначив, що зведення будинків по Програмі завершення будівництва житлових об'єктів розробленої в ДІУ і підтриманої Кабінетом Міністрів України, є дуже значущим для України в цілому і для Донецька зокрема, тому що один квадратний метр зведеного житла дає можливість працевлаштування семи робітників не тільки будівельних спеціальностей, але і працівників в інших суміжних галузях.

«Такі події дуже важливі та мають велике соціальне значення, з одного боку - допомагають у вирішенні проблеми забезпечення житлом громадян, з іншого – забезпечують роботою тисячі фахівців», - сказав О. Павленко.

Він додав, не маловажним є і те, що будівельна галузь є однією з основних в економіці держави і одна вкладена гривня, в цілому по оподаткуванню і оборотності, дає 30% чистого прибутку.

У свою чергу Голова компанії-забудовника ТОВ «Дирекція адміністративних будівель» Олександр Адамов сказав, що ринок житла сьогодні якісно змінився і, замість спекулянтів, квартири набувають вже кінцеві покупці, ті люди, які беруть житло на початковому етапі будівництва для того, щоб у ньому жити. Як компанію-забудовника, нас цей факт радує, тому що в будинку протікає бурхливе життя, він наповнений людьми і приносить їм комфорт.

«Сьогодні завдяки співпраці з ДІУ ми можемо запропонувати покупцеві житло в кредит під 15% річних на термін до 30 років і ціну від 6 тис. 800 грн за квадратний метр, що значно нижче, ніж ціна житлової нерухомості на завершальній стадії будівництва», - резюмував Олександр Адамов.

ЖК «Євроград» є третім житловим комплексом, профінансованим ДІУ у Донецьку в розмірі 29,8 млн грн. Загальна площа його складає 10 235 кв.м. Завершення будівництва другої черги заплановане на ІV квартал 2013 р.

Як повідомлялося, у Донецьку за фінансової підтримки ДІУ завершено будівництво та введено в експлуатацію житлові будинки у Калінінському р-ні по вул.Овнатаняна та Ворошиловському р-ні на перехресті пр-ту Миру та бульв. Шкільного.

В цілому за програмою Державної іпотечної установи з початку 2011 р. профінансовано 26 житлових будинків по всій території України. 10 об’єктів в Київській, Львівській областях, містах Севастополі, Харкові та ін. введено в експлуатацію.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)