ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоДІУ забезпечить українців вигідною іпотекою на 10-15 років

ДІУ забезпечить українців вигідною іпотекою на 10-15 років

Відповідно до завдань Уряду, поставлених в 2011 році, ДІУ профінансувала 26 подібних об'єктів, в 11 з яких вже заселяються люди.

Днями заступник голови правління Державної іпотечної установи Андрій Камуз побував на відкритті 16-поверхового житлового будинку в центрі Донецька за адресою проспект Миру 31-б.  Це третій будинок, який добудовано у Донецьку за підтримки ДІУ.

Відкриття «Центру Миру», зведеного за найсучаснішими технологіями, пройшло в урочистій обстановці. В церемонії взяли участь: донецький міський голова Олександр Лук'янченко, заступник голови правління Державної іпотечної установи Андрій Камуз, голова Наглядової ради ПАТ «АКБ Банк» Сергій Пахальчук, начальник інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Донецькій області Олег Курчин та інші представники міської влади.

Заступник голови правління Державної іпотечної установи Андрій Камуз на початку своєї промови привітав ветеранів Великої Вітчизняної війни з Днем Перемоги.

«День народження «Центру Миру» в переддень великого Дня Перемоги є символічним, оскільки поява нового будинку - це теж перемога – перемога партнерів «АКБ Банку», компанії-забудовника «Дон Слов». Державна іпотечна установа також причетна до цього успіху, оскільки вона безпосередньо брала участь у цьому проекті, фінансуючи будівництво. Нам вдалося подолати негативні кризові явища та успішно добудувати цей будинок. Крім того, «Центр Миру» - це важлива соціальна подія для всієї країни, яка відроджує довіру людей до будівельників та дає надію і оптимізм», - сказав заступник голови правління ДІУ.

За словами Андрія Камуза, відповідно до завдань Уряду, поставлених в 2011 році, ДІУ профінансувала 26 подібних об'єктів, в 11 з яких вже заселяються люди. Розуміючи, що не кожна сім'я сьогодні може придбати таку квартиру, Андрій Камуз підкреслив, що на виконання програми соціального захисту Урядом розроблений комплекс заходів, що дозволить людям на 10-15 років отримувати іпотечні кредити за найнижчими відсотковими ставками.

Свій виступ донецький міський голова Олександр Лук'янченко почав зі слів подяки на адресу ініціаторів будівництва нового будинку - компанії «Дон Слов» і ПАТ «АКБ Банк», які на ділі втілюють в життя плани з іпотечного кредитування житла на пільгових умовах.

«Хочу привітати всіх новоселів, бажаю, щоб в цьому будинку завжди панував затишок і порядок. Будівельникам компанії «Дон Слов» і «АКБ Банку» бажаю, щоб це був не перший проект, щоб у вас було чимало подібних ініціатив. Ми будемо надавати майданчики, а ви будуйте на благо жителів Донецька», - зазначив міський голова.

Після офіційної церемонії представник забудовника - компанії «Дон Слов» Павло Оборкін вручив голові Наглядової ради ПАТ «АКБ Банк» Сергію Пахальчуку символічний ключ. Потім глава «АКБ Банку» разом з донецьким міським головою Олександром Лук'янченком перерізали стрічку. Після цього гості пройшлися по будинку, помилувавшись з вікон квартир верхніх поверхів об'єктами, що стали символами Донецька - готельним комплексом «Вікторія» і футбольним стадіоном «Донбас Арена».

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)