ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаД.Вовк:«Наш великий пріоритет - запустити всі регуляторні акти щодо ринку електроенергії»

Д.Вовк:«Наш великий пріоритет - запустити всі регуляторні акти щодо ринку електроенергії»

Глава НКРЕКП Дмитро Вовк повідомив, що найближчим часом комісія докладе зусилля для прийняття регуляторних актів, необхідних для запуску нової моделі ринку електроенергії.
В ході «круглого столу» в Києві в четвер, глава НКРЕКП Дмитро Вовк повідомив, що найближчим часом комісія докладе зусилля для прийняття регуляторних актів, необхідних для запуску нової моделі ринку електроенергії.
 
"Наш великий пріоритет - запустити всі регуляторні акти щодо ринку електроенергії. Навіть сьогодні на засіданні комісії схвалили проекти ліцензійних умов, необхідні для нової моделі ринку: трейдингу, оператора ринку, операторів розподільчих систем. Ми будемо весь час працювати над тим, щоб не допустити зриву реформ. Це наш пріоритет ", - повідомив Дмитро Вовк.
 
Разом з тим, глава НКРЕКП повідомив, що вважає надзвичайно низькою вірогідність перекладу обленерго на стимулюючу (RAB) регулювання до втрати комісією кворуму, необхідного для прийняття таких рішень.
 
"З огляду на, що" Урядовий кур'єр "не публікувалися важливі елементи стимулюючого тарифоутворення з усіх галузей, не тільки по обленерго, я вважаю, ймовірність такого рішення (переведення на RAB-регулювання) надзвичайно низькою", - сказав він в ході «круглого столу» .

Як повідомлялося, в листопаді поточного року в рамках ротації повинні бути звільнені чергові два члена НКРЕКП, після чого регулятор втратить кворум. Номінаційна комісія для вибору нових членів НКРЕКП досі не сформована. 

 
Коментарі (0)