ГоловнаНовини ЖКГПодіїФіндопомога, яку отримують українські біженці за кордоном, має йти відразу до бюджету України - Президент

Фіндопомога, яку отримують українські біженці за кордоном, має йти відразу до бюджету України - Президент

Президент Володимир Зеленський висловив бажання, щоб фінансова допомога, яку європейські країни надають українським біженцям, надходила безпосередньо до бюджету України
Президент Володимир Зеленський висловив бажання, щоб фінансова допомога, яку європейські країни надають українським біженцям, надходила безпосередньо до бюджету України, про це він розповів в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD, пише "Україна Комунальна".
 
Він зауважив, що в деяких випадках люди одержують допомогу одночасно від Європи та України. На його думку, ефективніше було б, якби кошти спочатку надходили до України, а потім розподілялися залежно від потреб громадян.
 
Такий підхід дозволив би підтримати українську економіку. Він вважає це справедливою оцінкою.
 
"Якщо уряд хоче допомагати українцям, то є такий момент − наприклад якась людина виїхала і перебуває закордоном і отримує підтримку від Німеччини. І ми дякуємо за те, що ви підтримуєте наших громадян. Але буває так, що ця людина отримує підтримку і від вас, і від нас. Ну, так буває. Я зараз не про наших українців у Німеччині. Я вам узагальнюю це. І тому я завжди говорив, що для нас набагато краще, якби Німеччина підтримувала українців, даючи гроші в бюджет України, а потім Україна вже б перерозподіляла ці гроші в залежності, де знаходиться ця людина", - каже Зеленський.
 
Президент пояснив, що багато грошей, які українці вивезли з країни під час втечі від війни, залишаються в економіках європейських держав. Він зазначив, що фінансова підтримка українців з боку Європи важлива, але важливо також, де залишаються ці кошти.
 
"І в кінці-кінців гроші наші виїхали, а європейські гроші лишались там, де залишились громадяни України. Поза територією України. Немає в мене ніяких питань. Просто хотів би, щоб ми звернули на це увагу. Коли весь світ каже про фінансову підтримку українців, то я хотів би звернути увагу, де залишається більшість цих грошей", − уточнив він.
 

Президент також висловив вдячність українцям, які повертаються додому, працюють та сплачують податки, тим самим підтримуючи економіку країни та допомагаючи Збройним Силам України.  

 
Коментарі (0)