ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаФінський бізнес допоможе розвивати українські «зелені» проекти

Фінський бізнес допоможе розвивати українські «зелені» проекти

Держенергоефективності та НЕФКО розглянули перспективи започаткування «зелених» проектів за участю фінського бізнесу в Україні.

Держенергоефективності та НЕФКО розглянули перспективи започаткування «зелених» проектів за участю фінського бізнесу в Україні.

Держенергоефективності та корпорація «NEFCO» розпочали перемовини щодо створення спільного підприємства з виробництва енергоефективного обладнання та матеріалів за європейськими технологіями.

Про це йдеться в повідомленні Урядового порталу.

Підписання 29 листопада між МЗС Фінляндії і NEFCO  Угоди про створення фонду для фінансування «зелених» проектів в Україні  стимулювало інтерес фінських компаній до українського ринку.

У зв’язку з цим вже цього тижня Голова Держенергоефективності Сергій Савчук провів робочу зустріч з головним інвестиційним радником «NEFCO» в Україні Юлією Шевчук та виконавчим директором Представництва «Finnish Water Forum» в Центральній Азії компанії «KaukointernationalCentral Asia» Володимиром Олещенко.

На сьогодні, головним питанням на порядку денному для обох сторін є особливості створення та функціонування майбутнього фінсько-українського цільового фонду а також можливості створення подібного до фонду механізму, який передбачав би розробку спільних українсько-фінських «bankable» проектів та залучення інвестицій для їх реалізації.

«Україна та Фінляндія є партнерами у розвитку відновлюваної енергетики. Створення спільного фонду підтримки «зелених» проектів посилить двосторонню співпрацю та активізує як фінський, так і український бізнес у цій сфері. Головне - готувати для впровадження якісні «bankable» проекти, які в подальшому знайдуть свого інвестора та сприятимуть зменшенню енергозалежності країни», - зазначив Сергій Савчук.

На разі, сторони домовилися опрацювати можливість організації фінсько-українського інвестиційного бізнес-форуму, який допоможе презентувати весь потенціал відновлюваної енергетики в Україні та налагодити діалог бізнесу двох країн.

Відзначимо, фінська компанія «KaukoInternational» спеціалізується на енергоефективних, екологічних та біотехнологіях, а також в управлінні проектами. Компанія працює в 22 країнах і наразі розглядає можливості роботи в Україні.

Як відомо, Фінляндія – одна з провідних країн Європи у відновлюваній енергетиці. Вже у 2015 році частка «зеленої» енергії в кінцевому енергоспоживанні Фінляндії склала 39,3%.

 

 
Коментарі (0)