ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняФонд енергоефективності отримав від ЄС перший транш - 50 млн євро

Фонд енергоефективності отримав від ЄС перший транш - 50 млн євро

Україна вже отримала 50 млн євро від європейських партнерів на фінансування Фонду енергоефективності
Україна вже отримала 50 млн євро від європейських партнерів на фінансування Фонду енергоефективності, про це розповів Міністр регіонального розвитку, будівнитва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Мінрегіону.
 
"Для нас важливо, що Європейський союз, разом з Німеччиною і IFC, підписали 22 квітня угоду про співфінансування Фонду, створення мультидонорського фонду і вже є перший виділений транш на 50 млн євро, який буде частково направлений на технічну допомогу (супровід і розробка документів Фонду) і безпосередньо на фінансування проектів буде направлено понад 30 млн із цього траншу. Ми очікуємо, що восени цього року, ще додатково 50 млн євро будуть виділені ЄС на підтримку цього Фонду", - заявив Геннадій Зубко.
 
Також міністр уточнив, що оголошення про конкурс на відбір членів наглядової ради Фонду енергоефективності ще не відбулося, оскільки ще немає порядку відбору членів наглядової ради.
 
"До наглядової ради має увійти і партнер від IFC, а також два незалежних члени, які повинні відповідати дуже серйозним компетенція, тому що наглядова рада буде приймати не тільки технічні, але і фінансові рішення", - уточнив Зубко.
 

За його словами, після створення, наглядова рада повинна прописати компетенції до відбору безпосередньо керівництва фонду: директор, технічний директор та фінансовий директор. 

 
Коментарі (0)