ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняФонд енергоефективності почне роботу у 2019 році

Фонд енергоефективності почне роботу у 2019 році

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман розраховує, що Фонд енергоефективності розпочне свою діяльність у другому кварталі наступного року і стане ефективним інструментом енергозбереження

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман розраховує, що Фонд енергоефективності розпочне свою діяльність у другому кварталі наступного року і стане ефективним інструментом енергозбереження.

Про це він заявив під час Години запитань до уряду в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується Фонду енергоефективності, – сказав Володимир Гройсман, – то там є прозора і водночас об’ємна процедура обрання Наглядової ради. Ми очікуємо, що у другому кварталі Державний фонд енергоефективності запрацює».

Крім того, прем’єр додав, що уряд бачить величезний потенціал у роботі цього Фонду. Він спрогнозував, що в ньому можна буде за допомогою міжнародних партнерів та ресурсів місцевих бюджетів акумулювати «порядку 10 мільярдів і більше», які будуть доступні для заходів із енегоефетивності для всіх громадян.

«Тому вже з наступного року це буде зовсім інший, більш ефективний інструмент», – вважає прем’єр-міністр.

У свою чергу віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій ЗУБКО поінформував, що наразі опрацьовується питання запуску разом із мультидонорським фондом 10 пілотних проектів уже по процедурі Фонду енергоефективності.

«Ми хочемо подивитися, як працює процедура, як працює проект і яким чином ОСББ пройдуть ту маршрутну карту, яка є не досить простою, але повинна бути досить ефективною», – зазначив Геннадій Зубко.

Підготовку Фонду енергоефективності до повноцінного запуску має бути завершено до кінця 2018 року.

 

 
Коментарі (0)