ГоловнаНовини ЖКГОСББФонд енергоефективності затвердив зміни до програми «Енергодім»

Фонд енергоефективності затвердив зміни до програми «Енергодім»

Нова версія Програми передбачає значне спрощення процесу подання заявок та їхнього розгляду Фондом
Наглядова рада Фонду енергоефективності затвердила зміни до програми “Енергодім”. Нова версія Програми передбачає значне спрощення процесу подання заявок та їхнього розгляду Фондом, про це повідомила пресслужба компанії.
 
Програма в новій редакції вступає в дію з 18 лютого 2020 року. Це означає, що вже з 18 лютого усі заявки від ОСББ прийматимуться у новій редакції.
 
За новими правилами не потрібно подавати копію протоколу загальних зборів з усіма додатками під час подання Заявки на участь, достатньо буде Витягу з протоколу. 
 
Також скасовується вимога подавати Статут ОСББ.
 
ОСББ має право подати до Фонду Заявку на Верифікацію завершеного проекту перед сплатою всіх коштів підряднику на підставі підписаних Актів виконаних робіт. Таким чином, зменшується фінансове навантаження на ОСББ.
 
А ще — усувається вимога про дотримання 6 місячного строку для подання заявки на повторну участь, протягом якого Енергетичний сертифікат приймається Фондом (єдина умова — Сертифікат має відображати існуючий стан будівлі). Це зменшить витрати ОСББ у разі повторної участі в програмі.
 

Нагадаємо, у державному бюджеті на 2020 рік запланована підтримка державної програми "теплі кредити" на суму 400 млн грн. Кошти направлять на компенсацію за кредитами для індивідуальних домогосподарств та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Ще 1,6 млрд грн закладали на Фонд енергоефективності, всього на термомодернізацію хочуть витратити 2 млрд грн. 

 
Коментарі (0)