ГоловнаКиївські будніВодопостачанняФранція прокредитує проекти модернізації систем водопостачання в Києві та Луганській області

Франція прокредитує проекти модернізації систем водопостачання в Києві та Луганській області

Кабінет міністрів України підписав рамкову угоду з урядом Франції про кредитному фінансуванні проектів з модернізації систем водопостачання в Києві та Луганській області на суму EUR70 млн кожен
Кабінет міністрів України підписав рамкову угоду з урядом Франції про кредитному фінансуванні проектів з модернізації систем водопостачання в Києві та Луганській області на суму EUR70 млн кожен, про це повідомила пресслужба Кабміну.
 
Згідно з проектом розпорядження Кабміну про підписання рамкового договору, концесійний казначейський кредит в розмірі EUR70 млн буде спрямовано на реконструкцію об'єктів водопостачання Дніпровської і Деснянської водопровідних станцій.
 
За рахунок другого кредиту на суму EUR70 млн грн буде профінансовано проект реконструкції інфраструктури видобутку і розподілу питної води КП "Попаснянський районний водоканал". В результаті модернізації планується досягти обсягів потоку води 135 тис. Куб. м / добу, що дозволить забезпечити питною водою понад 20 населених пунктів.
 
За умовами договору кредит надається на 40 років, включаючи 15-річний пільговий період. Ставка по кредиту складає 0,0092% річних. Умовою надання коштів є придбання у Франції товарів та послуг на суму не менше 70% від суми кредиту для реалізації проекту.
 
Крім того, для отримання кредиту контракти між французькими постачальниками і виконавцем реалізації проекту повинні бути прийняті до виконання до кінця 2022 року, а кредит обраний до кінця 2026 року.
 

В результаті реалізації проекту буде забезпечено безперебійне постачання якісної питної води населення і підприємства на підконтрольній уряду території України міста Попасна, Гірське, Золоте, Станиця Луганська, селища міського типу Нижня, Тошківка, Врубівка, Малорязанцево, Вовчоярівка, Новотошківське, селища Розквіт, Лоскутовка, Підлісне , Устинівка, села Верхня Вільхова, Нижня Вільхова, Гребля, Ніжньотепле, Артема, Боброве, Золотарівка. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
15 Травня 2021 p. 02:50
Щодо водопостачання, то плата за гарячу воду має нараховуватись по нормі, а не по будинковому лічильнику. А у графу "Перерахунок" не може вноситись сума із знаком "+". Бо ці перебільшення порушують Конституцію України, оскільки змінюють попередній стан нарахувань у бік погіршення. Це стосується ТОВ "Євро-Реконструкція" ( м.Київ, Дарницький район).