ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаФранцузи запропонували план скорочення газоспоживання в столиці

Французи запропонували план скорочення газоспоживання в столиці

Французька компанія розробила план підвищення енергоефективності теплозабезпечення в кількох мікрорайонах столиці. Реалізація цього проекту дозволить скоротити споживання газу на 31% від поточного рівня.

Французькі консультанти підготували план підвищення енергоефективності теплозабезпечення в трьох мікрорайонах Києва. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ПАТ «Київенерго».

Як йдеться у повідомленні, французька компанія «Seureca» презентувала результати дослідження та свої рекомендації щодо модернізації системи централізованого теплопостачання м. Києва в в районах: пр-т. Науки, Татарка і Пуща-Водиця.

Для їх реалізації консультанти запропонували укрупнити мережі, скоротити кількість працюючих котелень з 22 до 4-х, встановити індивідуальні теплові пункти в кожному будинку, а також перекласти деякі ділянки теплотрас.

Зазначається, втілення у життя цього проекту дозволить скоротити споживання газу на 31% від поточного рівня в зазначених мікрорайонах. Вартість проекту становить 25 млн євро, термін реалізації - 3 роки.

Примітно, наступний етап передбачає вибір із запропонованих заходів тих, які забезпечать найбільший ефект економії газу за мінімальний термін. На кожен з видів заходів французькі консультанти запропонували види фінансування, серед яких - кошти приватних інвесторів, позики, кошти міста, кошти організацій,що фінансують проекти в сфері енергозбереження.

Нагадаємо, в січні 2015 року «Київенерго», «Seureca» та КМДА було підписано меморандум про співпрацю у сфері підвищення енергоефективності та ресурсозамещення. Французька компанія розробила комплекс заходів, націлених на скорочення споживання газу в системі столичного теплопостачання.

Окрім того, консультантами було розраховано терміни окупності інвестицій в запропоновані заходи, а також ефективність їх реалізації з точки зору досягнення найбільшого рівня економії газу за короткий термін.

Довідка:

Консалтингова компанія «Seureca» - інжиніринговий підрозділ групи «Veolia». Veolia Environnement» - французька компанія, що веде діяльність в чотирьох основних сферах: енергетики, водопостачання та водовідведення, поводження з твердими відходами та транспорту. «Seureca» пропонує повний комплекс консультаційних послуг у сфері енергетики та комунального господарства національним урядам, місцевій владі і приватним компаніям.

 
Коментарі (0)