ГоловнаПослугиБудівництвоГабіони: чому вигідно встановлювати таку конструкцію?

Габіони: чому вигідно встановлювати таку конструкцію?

Останнім часом габіони стають особливо популярними, що не дивно, адже за їх допомогою можна створити привабливий простір, а також вирішити перелік завдань.

Габіони – це конструкції, що візуально нагадують сітки, заповнені камінням або іншими матеріалами. Їх активно використовують на дачних ділянках. Останнім часом габіони стають особливо популярними, що не дивно, адже за їх допомогою можна створити простір, привабливий естетично, візуально, а також вирішити перелік завдань.

Де використовуються габіони? Для оформлення берегів озер, річок з метою зміцнення: вони запобігають просіданню берега, служать надійним захистом від ерозії, одночасно прикрашаючи ландшафт. Також габіони використовуються у ландшафтному дизайні, дозволяючи створити перегородки, огорожі, стінки, кам'яні містки. 

Матеріали виготовлення

Для виготовлення габіонів використовуються такі матеріали: 

  • оцинкована сталь або сталь зі спеціальним покриттям, що захищає від корозії, забезпечує тривалий термін експлуатації; 
  • каміння – своєрідний наповнювач для габіонів: можуть бути різного розміру, форми, залежно від необхідного ефекту.
  • Умовно габіони класифікуються так: 
  • переносні чи нерухомі – залежно від того, чи передбачається переміщення конструкції; 
  • плоскі або об'ємні – залежать від форми, яку приймає конструкція. 

Розмір осередків сітки, з якої виготовлені габіони, може змінюватись.

Переваги встановлення габіонів

Варто виділити ТОП-5 переваг установки габіонів на дачних ділянках.

  1. Довговічність, міцність: габіони виготовляються із стійких до механічних пошкоджень та впливу навколишнього середовища матеріалів. Вони служать багато років без візуальних змін.
  2. Естетична привабливість, завдяки чому можна створити гармонійні ландшафтні композиції.
  3. Водовідведення, дренаж: габіони запобігають утворенню скупчень вологи, забезпечують дренаж ділянки, допомагають відвести воду.
  4. Екологічність: виготовляються габіони з природних матеріалів та спеціальної сітки – ці матеріали не шкодять довкіллю.
  5. Легкість догляду: не вимагають ретельного обслуговування – досить періодично видаляти з поверхні сміття, зайві рослини.

Чи вигідно встановлювати габіони?

З фінансового погляду габіони дуже привабливі, оскільки за належного догляду служать кілька десятиліть. Конструкція вимагає мінімального обслуговування, проте при виявленні деформації чи пошкоджень необхідно провести ремонт або додатково зміцнити габіони.

Використання габіонів замість класичних огорож з бетону чи каменю має низку переваг. Стандартна огорожа складніша в установці, вимагає великих витрат, проте візуально вона виглядає менш привабливо. Габіони – це рішення просте та швидке, що має в основі естетичну перевагу.

Шукаєте універсальне рішення для створення міцних і водночас красивих конструкцій на дачних ділянках? Зверніть увагу на довговічні, екологічно безпечні габіони, які не вимагатимуть особливого догляду. 

Залишити заявку на виготовлення габіонів, отримати попередню консультацію та домовитись про проведення вимірів можна на сайті Габіон Плюс. Це прекрасна альтернатива традиційним огородженням, а також спосіб проявити свою оригінальність та витончений смак.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
12 Липня 2015 p. 21:41
Когда начальники и судьи в 2010-2013 годах разрушали дома наибеднейших и социально незащищённых украинцев, то им и в голову не могло прийти, что через несколько лет тоже самое будет и с их домами. Правда , при этом заодно с виноватыми страдает много невиноватых.