ГоловнаНовини ЖКГПодіїГалина Третьякова: підвищення пенсійного віку в Україні неминуче

Галина Третьякова: підвищення пенсійного віку в Україні неминуче

Підвищення пенсійного віку в Україні є неминучим процесом. Заявила голова парламентського комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова
Підвищення пенсійного віку в Україні є неминучим процесом, про це в інтерв'ю "Економічній правді" заявила глава парламентського комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова.
 
За її словами, підвищення пенсійного віку в Україні неминуче.
 
"Підвищення пенсійного віку - неминучий процес. Є дослідження Світового банку. У ньому говориться про те, що в 2030 році за параметрів нинішньої солідарної системи у нас пенсію за формулою отримуватимуть 40% громадян. Всі інші будуть отримувати мінімальну пенсію", - зазначила Третьякова.
 
Вона також зазначила, що в подальшому українці повинні платити більше податків, щоб утримувати тих, хто сьогодні платить менше.
 
"Наші діти сплачуватимуть податків більше, щоб утримувати тих, хто сплачує податків менше. Не потрібно було ФОП вводити у систему пенсійного забезпечення. Це можна було робити через 10-20 років. У ЄС почали включати самозайнятих у пенсійну систему з 2000-х років, коли стали багатшими.
 
Зараз маємо ситуацію: або ми залишаємо пенсійний вік, і у нас поступово, не за часів нашого президента, погіршуватиметься ситуація, або ухвалюємо рішення, що з 2023 року збільшуємо пенсійний вік один раз на рік на один місяць.
 

Ми попереджаємо нашу молодь: дорогі діти, ми починаємо жити довше, людей похилого віку стає більше. Або ми будемо сідати на плечі платників податку, або зараз робимо накопичувальну систему і вирівнюємо ситуацію. Вирівняти солідарний рівень ми можемо тільки шляхом збільшення пенсійного віку", - впевнена Третьякова. 

 
Коментарі (0)