ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Гарантований покупець» знову не зможе розрахуватись з виробниками

«Гарантований покупець» знову не зможе розрахуватись з виробниками

У першому ж кварталі 2021 року держпідприємство «Гарантований покупець» зіткнеться з дефіцитом коштів у розмірі 1 мільярда гривень

 

У першому ж кварталі 2021 року держпідприємство «Гарантований покупець» зіткнеться з дефіцитом коштів у розмірі 1 мільярда гривень. Тому ДП не зможе виконати спеціальні зобов’язання з постачання електроенергії населенню країни. Про це заявив директор ДП «Гарантований покупець» Костянтин Петриковець.

Головною причиною браку такої величезної суми на виконання спецобов‘язків директор ДП назвав вартість купівлі електроенергії у «Енергоатома» в 150 грн за 1 мегават-годину. Втім, за словами Петриковця, цей дефіцит коштів буде ліквідовано у 2-му і 3-му кварталі наступного року. Наприкінці року дефіциту не буде взагалі. За умови зниження споживання і якщо всі джерела фінансування відновлюваної енергетики будуть залучені, уточнив Петриковець.

Нагадаємо, дані станом на 16.10.2020 р показують, що «Гарантований покупець» – єдиний покупець так званої зеленої енергії – в боргах перед ВДЕ (виробниками електроенергії з поновлюваних джерел), а також перед «Енергоатомом» і «Укргідроенерго». Цифри вражають – 23,1 млрд грн і близько 7 млрд грн.

Також раніше повідомлялося, що електроенергія для бізнесу подорожчала на 17%.

 

 

 
Коментарі (0)