ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетика"ГарПок" компенсувала виробникам ВДЕ 100 млн заборгованості за березень

"ГарПок" компенсувала виробникам ВДЕ 100 млн заборгованості за березень

Компанія компенсувала виробникам ВДЕ 100 млн заборгованості за березень, оплатила 100 млн за другу декаду червня, а також сплатила 100 млн "Енергоатому"
Гарантований покупець" 25 червня 2020 року оплатив виробникам електроенергії 300 млн гривень, про це повідомила пресслужба компанії.
 
На користь виробників електроенергії з відновлюваних джерел (ВДЕ) "Гарантований покупець" перерахував 200 млн грн. З них 100 млн грн сплачено як авансовий платіж за другу декаду червня, ще 100 млн грн – за товарну продукцію березня.
 
Також "Гарантований покупець" продовжує сплачувати за атомну електроенергію, придбану для забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів: ДП НАЕК "Енергоатом" отримав від держпідприємства 100 млн грн.
 
Минулого тижня "ГарПок" провів платежі на користь генерації на загальну суму у 400 млн грн.
 
Нагадаємо, Гарантований покупець звернувся до НКРЕКП за сприянням у врегулюванні ситуації із заборгованостями НЕК "Укренерго" перед держпідприємством.
 
"Гарантований покупець" є суб'єктом господарювання, що відповідно до закону "Про ринок електричної енергії" зобов'язаний купувати електричну енергію у виробників, яким встановлено "зелений" тариф, а також у виробників за аукціонною ціною для виконання спеціальних обов'язків на ринку електроенергії, а також виконувати інші функції, визначені законодавством. 
 
Коментарі (0)