ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«ГарПок» розрахувався з «Енергоатомом» за 2020 рік лише на 33%

«ГарПок» розрахувався з «Енергоатомом» за 2020 рік лише на 33%

ДП «НАЕК «Енергоатом» отримав від ДП «Гарантований покупець» лише 33% від загальної суми заборгованості за відпущену електричну енергію в 2020 році

ДП «НАЕК «Енергоатом» отримав від ДП «Гарантований покупець» лише 33% від загальної суми заборгованості за відпущену електричну енергію в 2020 році, таким чином борг «ГарПока» перед атомною генерацією становить 6,528 млрд грн. Про це повідомив прес-центр «Енергоатому».

«Зокрема від ДП« Гарантований покупець », якому Енергоатом відпустив 64,9% виробленої за рік електроенергії, надійшло лише 33 копійки на 1 гривню відпущеної продукції. Таким чином НАЕК «Енергоатом» отримала тільки 33% оплати за свою продукцію в грошовому еквіваленті », - йдеться в повідомленні.

Додатково, за даними прес-центру, заборгованість «НЕК« Укренерго »перед« Енергоатомом »становить 4,463 млрд грн.

В «Енергоатомі» відзначили, що в 2020 році різко погіршилися розрахунки за товарну родукції атомної генерації, на 1 гривню вартості за відпущену електроенергію в середньому було сплачено 79 копійок.

Раніше повідомлялося, що «Енергоатом» продав «ГарПоку» 3,56 млн МВт-год е / е на березень.

Раніше ДП «Гарантований покупець» і НЕК «Укренерго» заявили про значні недопоставки електроенергії НАЕК «Енергоатом» в рамках виконання ПСО і просили уряд і профільне міністерство втрутитися в ситуацію з метою її врегулювання.

У «ГарПоке» заявили, що додаткові витрати в січні-лютому 2021 року через недопостачання НАЕК «Енергоатом» в цілому 734 млн кВТ-ч електроенергії для населення склали близько 2 млрд грн.

 

 

 
Коментарі (0)