ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетика«Гарпок» сплатив 3 мільярди виробникам ВДЕ

«Гарпок» сплатив 3 мільярди виробникам ВДЕ

Державне підприємство «Гарантований покупець» перерахувало виробникам електроенергії з відновлювальних джерел близько 3 млрд грн за товарну продукцію квітня, повідомляє пресслужба

Державне підприємство «Гарантований покупець» перерахувало виробникам електроенергії з відновлювальних джерел близько 3 млрд грн за товарну продукцію квітня, повідомляє пресслужба.  

Зазначається, що таких показників вдалося досягти завдяки другому авансовому платежу у поточному місяці. 23 квітня 2021 року підприємство оплатило електроенергію, згенеровану за «зеленим» тарифом у другій декаді місяця.  «Виплату на 1.3 млрд виконали вчасно і в повному обсязі», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, експерти очікують падіння цін на 17-35% до 2035 року і на 37-49% – до 2050-го. Цьому сприятимуть турбіни більшого розміру, скорочення капітальних і експлуатаційних витрат та інші технологічні поліпшення.

За найбільш ймовірним сценарієм нормована вартість електроенергії вітру знизиться до 2035 року на 17-35% і на 37-49% до 2050 року за всіма трьома категоріями, в порівнянні з показниками 2019 року. Нормована вартість відображає середню собівартість виробництва енергії протягом всього життєвого циклу електростанції.

 

 

 

 
 
Коментарі (0)